Köksrenovering – välj rätt blandare

Är du mitt uppe eller planerar för en köksrenovering förstår du att det är en hel del att tänka på. Val ska tas, alltifrån färgen på väggarna, till köksluckor och diskmaskin. Ett annat val att göra är vilken blandare du ska välja. Här reder vi ut olika typer av blandare och deras olika kvaliteter.

Engreppsblandare och tvågreppsblandare

I enkla drag finns det främst två olika grundtyper av blandare, engreppsblandare och tvågreppshandlare. De är som orden hintar om blandare där antingen en eller två grepp behövs för att reglera vattnets flöde och temperatur.

Den vanligaste blandaren idag är engreppsblandare. Den är enkel att använda och passar extra bra för barnfamiljer då risken är mindre att ett litet barn bränner sig på vattnet. På en tvågreppsblandare går det att bara få varmvatten vilket en mindre barn kan ha svårt att förstå och lära sig. Den är därför mer barnsäker än en tvågreppsblandare och kräver inte heller lika mycket kraft för att sätta på. Passa på vid en köksrenovering att välja en blandare som passar för alla i familjen.

Varför man väljer en tvågreppsblandare är främst för designen och den klassiska stilen. Den ökar i popularitet och syns i hem som har en mer tidlös stil. Det finns även tvågreppsblandare som har ett mer modernt uttryck. Vid en köksrenovering och badrumsrenovering hos https://badrumsrenoveringstockholmslän.se med har du inte bara chansen att välja en mer användarvänlig blandare utan en som även passar rent stilmässigt bättre in i resten av köket.

Miljösmarta blandare

Vid alla typer av renoveringar, inklusive en köksrenovering tänker fler och fler på att göra miljösmarta val. Både när det kommer till material och varor men även vid användning. Att välja en miljösmart blandare är en sådan enkel grej att välja som sparar på hemmets vatten och energiförbrukning.

Ergonomiska blandare

Vid en köksrenovering passar de flesta på att göra köket smartare och mer användarvänligt. En kökskran används inte bara av familjens medlemmar utan även av gäster, den används dessutom flitigt under hela dagen. Välj därför en blandare som är enkel att använda och som är ergonomisk.

Är du ute efter en ergonomisk blandare till din köksrenovering leta efter en som tillexempel har en sensorfunktion så du slipper ta i kranen om du har smutsiga händer. En blandare men duschfunktion är också praktisk för att rengöra diskhon.

Fundera över vad som är viktigt för dig och andra personer som kommer att använda blandare. Vad saknar du idag? En köksrenovering görs för att förbättra kökets olika funktioner och att välja en bättre blandare än du har idag kan göra stor skillnad vid matlagning.