Anlita proffs för arbete med dina rör 

När du behöver hjälp med dina avlopps- eller vattenledningar är det viktigt att anlita proffs som rörmokarenistockholm.se för jobbet. Ge dig inte på att försöka laga rören själv utan den kunskap som krävs för att utföra jobbet på ett säkert och korrekt sätt. När du ska anlita en rörmokare är viktigt att du anlitar en utbildad och seriös firma med relevant kunskap för att arbete i branschen. Du vil inte fuska när det kommer till dina rör och därför bör du lägga ner mycket krut på att hitta en pålitlig rörmokare. Kolla in checklistan nedan för att få bästa möjliga förutsättningar att din upplevelse med din rörmokare blir lyckad. 

  1. Ta in offerter

Första steget för att hitta en lämplig rörmokare du kan anlita är att ta in offerter, gärna från ett gäng olika rörmokare. Detta är förutsatt att läget inte är akut och du kan ta tid på dig att jämföra företag. När du tar in flera offerter kan du jämföra lösning, priser och villkor mellan olika rörmokare för att hitta den mest prisvärda aktören utifrån dina behov och förutsättningar. 

  1. Kolla upp företagen

När du väl har ett gäng offerten är det dags att kontrollera företagen för att säkerställa att de är seriösa och väletablerade företag i branschen. Säkerställ att de är seriösa VVS-företag, har F-skattsedel och god ekonomi. På så sätt kan du känna dig trygg i att de kommer genomföra uppdraget och har den kapacitet som krävs för att uppfölja eventuella garantiåtaganden. Se till företagen har nödvändiga försäkringar och att de som ska utföra jobbet är behöriga rörmokare.  

  1. Referenser och omdömen

Nästa steg är att kontakta referenser från de företag du kontaktat och läsa omdömen som kunder lämnat på internet. Skapa dig en uppfattning om företagen och var uppmärksam på klagomål och starka åsikter gällande företagets service och kundbemötande. Detta tillsammans med offerterna och övrig information du samlat på dig avgör vilken rörmokare du väljer att anlita.  

  1. Skriv ett avtal

Efter du bestämt dig för en rörmokare som du vill anlita är det dags att skriva ett avtal med företaget. Se till att avtalet inkluderar omfattningen av arbetet och allt som ingår i det belopp som ni avtalat om. Saker som garantiåtaganden, betalningsvillkor och leveransplan ska även finnas specificerade på avtalet för att minimera risken för att oklarheter uppstår gällande arbetet eller betalningen. Alla potentiella frågor ska besvaras i avtalet, inklusive vad som händer om jobbet inte blir genomfört i tid eller oväntade händelser inträffar. Om du planerar ett större projekt är det vanligt förekommande att betala lite allt eftersom, som en löpande betalning. Dock ska du aldrig betala hela summan i förskott, utan i så fall ska betalning ske efter respektive avslutat arbetsmoment.