Så klarar du ditt nyårslöfte

Nytt år, nya nyårslöften. Det vanligaste nyårslöftet måste ju vara “i år ska jag börja träna”. Ofta går det bra de första veckorna, men sakta men säkert tynar intresset bort och man återgår till sina vanliga, kanske inte lika hälsosamma rutiner.

Börja lugnt

Ett misstag som många gör är att de börjar för hårt. Taggningen är total och man bokar in 4-5 träningspass i veckan, detta håller dock inte i längden. Om man kör stenhårt i början tappar man snabbt motivationen och man känner kanske att det tar för mycket tid och snart ger man upp helt och hållet. Börja i stället lugnt och satsa på färre träningspass i veckan, som du med tiden kan öka.

Pröva dig fram

Ett annat tips är att tänka till vilken typ av träning du gillar. Alla gillar exempelvis inte att gå på gym, utan för vissa är löpning, gång, crossfit eller yoga den rätta vägen att gå. Hitta din favoritträning och kör på det. Samtidigt kan det vara bra att testa sig fram och hålla på med olika träningstyper. Någon dag kanske gymträning står på schemat, en annan dag en löptur och en dag kanske ett yogapass avrundar dagen.

Hemmaträning också bra alternativ

I rådande pandemitider uppmanas allmänheten undvika gym. Det kan kännas problematiskt i förhållande till ditt nyårslöfte, men så behöver det inte vara. Allt fler gym och verksamheter erbjuder träning online, och internet är fullt av övningar och fullskaliga träningspass hos https://ptgöteborg.se. Fördelen med att träna hemma är, utöver att det är coronasäkert, att det sänker tröskeln till att faktiskt träna. Ibland kan det kännas tufft att ta sig hela vägen till gymmet, träna och sedan ta sig hem igen. Det kanske tar lång tid, vilket man inte alltid känner att man har. Om man tränar hemma går det betydligt snabbare i och med att du slipper transportsträckan till och från gymmet.

Strunta i den fina utrustningen

Man behöver inte heller ha den bästa utrustningen för att lyckas med sina träningsmål. Att träna med din kroppsvikt som vikt räcker långa vägar. Om man ändå vill satsa en aning extra kan hantlar, en kettlebell eller ett maghjul vara billiga men goda hjälpmedel. Om man har extra utrymme i sitt hem är en skivstång samt viktplattor ovärderliga. Med dessa kan man göra nästan vilken övning som helst.

De senaste åren har utegym ploppat upp på allt fler ställen. De är också bra alternativ till klassiska gym, inte minst med tanke på coronapandemin. Ta med en vän och dra till ett utegym, peppa varandra och umgås samtidigt. Det här nyårslöftet fixar du!